Följ Wenngarn

Wenngarn Yearling Sales - Framtidsdebatt om Hästägande

Pressmeddelande   •   Aug 03, 2016 14:20 CEST

Wenngarn Yearling Sales är en ny auktion – ägd och styrd av uppfödare. Auktionen äger rum den 16 augusti på Wenngarn slott, strax utanför Sigtuna och rymmer ca 80 ettåriga varmblodiga hästar. Dagen är fullspäckad med roliga aktiviteter i hästens tecken för stora och små.

-Vi vill skapa en riktig hästfest med auktionen i centrum. Alla ska känna sig välkomna, både de som redan är i branschen och de som aldrig varit på en auktion tidigare. Hästägarrekryteringen är viktigare än någonsin och är en av de punkterna som vi satsat extra på. Alla hästarna som säljs på Wenngarn Yearling Sales är födda 2015 och kommer var tre år 2018 och är i och med pokalåret redan stora vinnare säger Emmelie Arneng.

Förutom att titta på de vackra ettåriga hästarna som ska auktioneras ut, innehåller dagsprogrammet många roliga aktiviteter för stora och små. Träffa den populära reklamfilms-ponnyn Vinnie, testa ponnyridning och körning i sulky eller provkör ett lopp i full fart i sulky eller monté på hästsimulatorn Montépyton i naturlig storlek.

Innan själva auktionen så har vi en spännande programpunkt i form av en framtidsdebatt om hästägande, ledd av Per Skoglund, känd från TV4. Debatten kommer ta oss från uppfödningen, till hästägandet. De kommer också pratas om spelets och travet i tv:s betydelse.

- Vi har precis från klart med att Tristan Sjöberg, ägare till bland annat världsrekordhållaren Sebastian K, kommer till Wenngarn och deltar i paneldebatten. Det glädjer mig mycket och jag tror att Tristan med sin erfarenhet som hästägare kan bidra till en intressant debatt.

Det är sedan tidigare klart att Hans Skarplöth, VD för ATG, Johan Lindberg, generalsekreterare för Svensk Travsport, Hans Ljungkvist ordförande för Svensk Travsport och Erik Adielsson kusk och numera styrelseledamot i Svensk Travsport deltar i paneldebatten.

Auktionen inleds med Wenngarn Charity Auction, en välgörenhetsauktion där pengarna går oavkortat till sex olika verksamheter (Svenska Hästars Värn, Beridna Högvakten, Stockholms Hästambulanser, Björntaget, Stall 43 och Svenska Ridtravarförbundert) som alla har gemensamt att de verkar för att skapa förutsättningar för värdefulla möten mellan hästar och människor. Wenngarn Charity Auction, sker i samarbete med ATGs initiativ Gilla Häst.

Programpunkter – Wenngarn Yearling Sales

- Auktionsdag: Tisdag den 16 augusti
- Visning av hästarna: Från kl 09:00
- Mässan öppnar: 11.00
- Familjeaktiviteter: 11:00-17:00
- Framtidsdebatt: 15:00-17:00
- Auktionen startar 18.00 (allmänheten kan följa auktionen via storbildskärmar runt om hela Wenngarn Logen eller via länk på wenngarn.se/yearlingsales).

Läs mer om Wenngarn Yearling Sales här

Ladda ner Wenngarn Yearling Sales e-katalogen här

Tidigare pressrelease om Wenngarn Yearling Salse här

För mer information, vänligen kontakta Emmelie Arneng, projektledare för Wenngarn Yearling Sales l emmelie@wenngarn.se l Telefon: 070-766 67 74

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Vår förhoppning är att ni ska lämna Wenngarn med en längtan om att komma tillbaka.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.