Följ Wenngarn

Wenngarns Dryckerier lanserar India Pride Lager i regnbågens alla färger

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2016 08:00 CEST

India Pride Lager

I samband med Stockholm Pride lanserar Wenngarns Dryckerier en India Pride Lager. Framfusig frukt och kärleksfull beska, beskriver smaken på detta limited edition-öl som producerats i 1000 flaskor. Sex olika etiketter, en för varje färg i regnbågsflaggan, pryder ölet som kan avnjutas på Wenngarn strax utanför Sigtuna och i utvalda restauranger.

-Wenngarns Dryckerier är nystartat och vårt India Pride Lager är den sjunde ölsorten vi lanserar. Wenngarn är en öppen och inkluderande plats och därför känns det självklart att hylla Pride, säger Eric Thunander, ansvarig för Wenngarns Dryckerier.

Wenngarns Dryckerier ligger strax utanför Sigtuna. Produktionslinjen består av tre mikro-enheter, bryggeri, destilleri och musteri. Produktionen startade med musteriet under hösten 2014, bryggeriet öppnade 2015 och sedan maj 2016 är även destilleriet igång. Men det har bryggts öl och framställts brännvin på Wenngarn långt innan dess. Platsen Wenngarn har anor från 1100-talet och ett komplicerat och något udda förhållande till de alkoholhaltiga dryckerna. Under 1800-talet brändes det sprit i det gamla gårdsbränneriet men mellan 1916 och 1987 fungerade platsen som alkoholistanstalt.

-Vi har en unik historia och vi älskar att återberätta den genom våra drycker. Vi vill skapa smakrika och välbalanserade drycker och när man avnjuter en dryckesprodukt från Wenngarns Dryckerier ska man kunna känna både det gedigna hantverket bakom, och relatera till dryckens historia. Man ska helt enkelt bli nyfiken på vad man har i sin hand, fortsätter Eric.

Sedan mikrobryggeriet startade under hösten 2015 har man hunnit ta fram sju ölsorter, dessa är Nelson Saison, Bitter brown ale, Wenngarns pale ale, Wenngarn lager nr.1, Wenngarn lager nr.2 och Wenngarns humlearomatiska lättöl.

Wenngarns Dryckerier odlar eget humle och hållbarhet löper som en röd tråd genom hela produktionen. Det märks till exempel genom att dravet, en restprodukt från öltillverkningen, blir till knäckebröd i Wenngarns Bageri.

Produktinformation, India Pride Lager
Wenngarns India Pride Lager har en tydlig arom av tropiska frukter som mango och passionsfrukt, avrundat med en fräsch citruston. Sötman balanseras mot en kraftfull beska som kommer smygandes efteråt. Munkänslan är fyllig och ger ett lite oljigt intryck som bryts av den livliga kolsyran.

Karaktärsgrad: Sötma 3/10, Beska 6/10, Fyllighet 6/10

Råvaror: korn- vete- och havremalt samt humle från Wenngarn, Citra, Chinook och Mosaic.

Färg: Något oklar, ljust gul.

Alkoholhalt: 7,4 % vol. 

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Vår förhoppning är att ni ska lämna Wenngarn med en längtan om att komma tillbaka.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://wenngarn.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.