Följ Wenngarn

Spänning, hjältemod och dramatik i Riddarspelen på Wenngarn

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2016 08:00 CEST

Riddarspelen på Wenngarns i slottsparken

Den 2-3 juli är det äntligen dags för Riddarspelen på Wenngarn. Och för andra året i rad står Sveriges gotländska riddarelit Tornamentum, redo att strida om Wenngarns framtid. Riddarspelen arrangeras i Wenngarns slottspark och under två fartfyllda dagar kan besökare njuta av tornerspel i världsklass och delta i en medeltida folkfest med marknad och gycklare. Det finns massor av roliga aktiviteter för hela familjen, bland annat kan blivande riddare delta i Livrustkammarens riddarskola och bli högtidligt dubbade.

Wenngarn har anor från 1100-talet och genom tiderna har många intressanta och kända personer bott och regerat på Wenngarn. Årets tornerspel hämtar sin historia från 1306 då riddare Gere huserar Wenngarn. Sverige har kastats in i en kamp om kungakronan. På den ena sidan står den unge kung Birger. På den andra sidan står kung Birgers två bröder hertig Erik och hertig Valdemar. Kung Birger störtas och efter stor tumult och många turer lyckas kungens son Magnus, fly till en av kungens närmsta riddare, herr Gere, på hans nyligen uppförda slott Wenngarn. Där håller allt på att sluta med förskräckelse när en grupp riddare, trogna hertigarna, får upp spåret och drabbar samman med Wenngarns riddare som skyddar kungens son. Kampen förs på slätten nedanför det nyligen uppförda slottet.

Riddarspelen på Wenngarn är en riktig folkfest med roliga aktiviteter för hela familjen. Njut av god mat och dryck, strosa runt bland alla marknadsstånd, skratta åt gycklarna, prova på att måla en egen riddarsköld, utmana varandra i säckhoppning, ta en promenad på styltor och mycket mer. Läs mer på www.wenngarn.se/riddarspelen

Schema för Riddarspelen på Wenngarn
Datum: 2-3 juli
Plats: Wenngarns slottspark
Öppettider: 10:00-17:00 båda dagarna.
Tornerspel: 11:30 och 15:00 båda dagarna.
Pris: Vuxna 100 kr, Barn 3-12 år 50 kr (0-3 år gratis)
Paketpris med entrébiljett, hotell, frukostbuffé och middag, 1195:- per person. Barn under 12 år.

Wenngarn är ett modernt bysamhälle, strax utanför Sigtuna. Förutom slottet och barockparken, finns även hotell, möteslokaler, restauranger, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, butik, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Det händer alltid något roligt på Wenngarn och vår förhoppning är att ni ska lämna oss med en längtan om att komma tillbaka. Läs mer på www.wenngarn.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://wenngarn.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.