Följ Wenngarn

Sommarteater på Wenngarns slott - 1000 år av historia på 60 minuter

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2016 13:00 CEST

Comedy Art Theatre på Wenngarns slott

I sommar tolkar teatersällskapet Comedy Art Theatre, Wenngarns unika historia. Under 60 minuter får publiken följa med på en fartfylld halvgalen familjeföreställning om Wenngarn och Sveriges historia. Möt kungar, drottningar, pottpojkar och Magnus Gabriel De la Gardie i en föreställning som tar besökaren runt i slottet, från kapellet till de fina salongerna.

- Wenngarn bär på en fantastisk historia och genom århundradena har alltifrån Vasaätten och riddare till människor i samhällets utkant bott och verkat här. Vi vill att Wenngarn ska vara en öppen plats där alla får plats och vi älskar att lyfta fram vår brokiga historia. Det känns därför extra roligt att årets sommarteater handlar om vår unika arv, säger Anna Lakmaker, Destinationsutvecklare på Wenngarn.

”1000 år av historia på 60 minuter” är skriven av L Per E Pettersson som driver Comedy Art Theatre. I föreställningen får vi möta tre skådespelare som på ett humoristiskt sätt gestaltar några av Wenngarns tidigare residenter. Publiken får följa med på en historisk resa genom hela det vackra barockslottet, från kapellet till de vackra salarna.

- Vi vill bjuda publiken på en överraskande, oväntad, rolig och nyskapande teaterföreställning. Och vårt mål är att åskådaren, ska kunna känna sig delaktig i upplevelsen, säger L Per E Pettersson.

1000 år av historia på 60 minuter Speldatum: juli: 9, 10, 16,17, 23,24, 30,31 augusti: 6,7
Plats: Wenngarns slottTid: Lördagar kl 15:00 och 18:00 och söndagar kl 13:00 och 17:00. Biljettpris: Vuxna 145 kr, Barn från 6 år 85 kr (0-5 år gratis)
Boka biljett här
Paketpris på hotellet med entrébiljett, hotell, middag och frukost, 1195:- per person, barn under 12 år gratis.

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Vår förhoppning är att ni ska lämna Wenngarn med en längtan om att komma tillbaka.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy