Följ Wenngarn

Sol, sommarlov och Wenngarnssommar

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2016 13:00 CEST

För tredje året i rad bjuder Wenngarn in till populära Wenngarnssommar. Mellan den 26 juni och 21 augusti händer det något kul på Wenngarn varje dag. Välj mellan aktiviteter som utomhusbio, levande musik, ölprovning av Wenngarns eget öl, sommarteater, motorträffar eller lekfulla barnaktiviteter.

Wenngarnssommar är samlingsnamn för alla härliga sommaraktiviteter som sker varje dag på Wenngarn under sommaren. Initiativet startade i samband med återinvigningen av Wenngarn den 1 juni 2014. Tanken är att visa upp och låta besökare ta del av allt som händer på Wenngarn. Öppenhet och delaktighet är två av ledorden på Wenngarn och därför är merparten av aktiviteterna gratis. Nytt för i år är prova-på-tisdagar då allt kan hända.

Hotellet har sommarpriser under hela sommaren så passa på att stanna kvar på mini-semester. Välj mellan flera härliga hotellpaket som turridning, golf, familjepaket och mys-torsdagar med livemusik och grillbuffé. Hotellpaketen kostar från, 795kr per person.

Läs mer om Wenngarnssommar och Sommarkalendariet

Boka sommarhotellpaket här

Wenngarnssommar - Veckoschemat 26 juni – 21 augusti

Måndagar
Löpträning klockan 19:00 med start utanför Wenngarns Sportcentret. Vi tränar löpning tillsammans med gemensamt mål inför Sigtuna stadslopp.

Tisdagar
Prova-på tisdag. Testa allt från Yoga, baka med bagar-Sara, ölprovning av Wenngarns eget öl, till djursafari med golfbil!

Onsdagar
Motorträffar. Wenngarn återupptar de klassiska motorträffarna på onsdag kvällar. Slottets café står redo med bullar och kaffe och borggården fylls med vackra fordon från nu och då.

Torsdagar
Mys-torsdag. Från 18:00 bjuder vi in till grillkväll. Njut av livemusik, grillbuffé och Wenngarns egenproducerade drycker med allt från Akvavit till Pale Ale där vi också har flera goda alkoholfria alternativ.

Fredagar
Utomhusbio i slottsparken. På fredagar startar bion kl 18:00. Vi visar allt från klassiska storfilmer till Oscarsvinnare och feelgood-rullar i kvällssolen. Ta med familjen, kompisarna eller någon du tycker om och njut av utomhusbio på Wenngarn!

Lördagar
Barn-lördagar. Under lördagen riktar vi oss till de lite yngre besökarna på Wenngarn. Vi hälsar bl.a. på djuren och går på skattjakt!

Sommarteater i Slottet. ”1000 år av Historia på 60 minuter”. En fartfylld halvgalen familjeföreställning om Wenngarn och Sveriges historia. Möt kungar, drottningar, pottpojkar och Magnus Gabriel de la Gardie i en föreställning som tar er runt i slottet, från det sagolika kapellet till de fina salongerna. På lördagar spelas föreställningen kl 15:00 och kl 18:00. Köp biljetter här.

Söndagar
Utomhusbio barnmatiné. På söndagar klockan 15:00 kör vi film för de mindre besökarna. Ta med hela familjen på gratis bio i slottsparken. Låna en picknick-filt, köp en glass och njut!

Sommarteater i Slottet. ”1000 år av Historia på 60 minuter”. En fartfylld halvgalen familjeföreställning om Wenngarn och Sveriges historia. Möt kungar, drottningar, pottpojkar och Magnus Gabriel de la Gardie i en föreställning som tar er runt i slottet, från det sagolika kapellet till de fina salongerna. På söndagar spelas föreställningen kl 13:00 och kl 17:00. Köp biljetter här.

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Vår förhoppning är att ni ska lämna Wenngarn med en längtan om att komma tillbaka.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://wenngarn.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.