Följ Wenngarn

Sagolika slottsstubbar, hemligheter och aftenoon tea

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2016 16:06 CEST

Wenngarns idéträdgård bjuder in till en svunnen tid, fylld av hemligheter och hemlängtan. Här hittar man ihåliga stockar som legat i träda i Wenngernas slottspark i över 300 år och som bär på en fantastisk historia. Mitt detta sagolika stumpery, fyllt av med väldoftande blommor, dukas det upp till ett sockersött afternoon tea. Får det lov att vara en påtår?

- Vi vill visa skönheten i det gamla och nedgångna och att vi får plats även där naturen får ta över. Wenngarns stumpery är ett paradis för insekter ochfantasin, säger Tora Olsson, trädgårdsmästare på Wenngarn.

Wenngarn har över 1000 år av historia. Ägarna har varit många och genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn. För 300 år sedan bodde en brittisk kvinna vid namnet Sarah Derrith på slottet Wenngarn, utanför Sigtuna. Hon och hennes man hade blivit landsförvisade från England till Sverige. Utan makt och status bjöd hon in inflytelserika gäster till Tea partyn för att på så sätt samla på sig kunskap om dem och därigenom “fika sig till toppen”.

För att stilla Sarahs hemlängtan lät hon anlägga Wenngarns Engelska park och kanske är det träden från just den trädgården som med tiden förvandlats till de ihåliga stockar, som pryder idéträdgården?

Wenngarns idéträdgård är en stumpery, som kan beskrivas som ett område där gamla trädskelett ligger vackert utspridda med mossa och plantor som komplement. Komplettera med mer monterspecifik info.

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Vår förhoppning är att ni ska lämna Wenngarn med en längtan om att komma tillbaka.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://wenngarn.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.