Följ Wenngarn

Premiär för Konstnärsflygeln - öppen ateljé för lokala konstnärer

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2016 08:00 CEST

Wenngarns slott

Mellan den 15 juni och 7 augusti, kan man besöka Konstnärsflygeln på Wenngarn slott. Under perioden kan man träffa lokala konstnärer, njuta av deras konst och köpa med sig konstverken direkt på plats.Konstnärsflygeln är ett samarbete mellan Wenngarn, Märsta Kulturförening och Sigtuna Kulturförening.

I samarbetet erbjuds lokala konstnärer att använda Wenngarns slottsflygel som ateljé. Besökare kan från första parkett vara med och se när konst blir till. Sammanlagt kommer 15 lokala konstnärer att finnas på plats och ställa ut under sommaren.

Konsten har alltid haft en central roll på Wenngarn och genom tiderna har många intressanta och kända personer bott och verkat på Wenngarn, en av dessa är konstnären
Bo Ahlström. Och sedan slutet av 1600-talet hängde Disasagan, sägnen om hur den litterära gestalten Disa räddar Sverige undan hungersnöden, på Wenngarns slott. Originalen flyttades under början av 2000-talet till Nationalmuseet men numer kan verken återigen beskådas på Wenngarn, dock i mer modern tappning.

Kort information om Konstnärsflygeln
Datum: 15 juni-7 augusti
Öppettider: 10:00-17:00 onsdag - söndag.
Plats: Wenngarns södra slottsflygel
Antal konstnärer under sommaren: 15 st

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder. Vår förhoppning är att ni ska lämna Wenngarn med en längtan om att komma tillbaka.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://wenngarn.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.